Saturday, May 23, 2009

Pusat Perlindungan Ibu Mengandung Anak Luar Nikah


Saya sekarang bersama satu pasukan aktivis wanita, sedang menyiapkan kertas cadangan penubuhan pusat perlindungan dan pemulihan wanita mengandung anak luar nikah, untuk kerajaan negeri Kelantan. Kami mempelajari modul JKM, NGO dan daripada negara-negara Islam yang lain. Antara isu yang timbul adalah:

1. Bagaimana mengendalikan kes ulangan.

2. Bagaimana menangani kes eksploitasi mangsa oleh pegawai agensi penguatkuasa syariah.

3. Bagaimana memperkuatkan undang-undang syariah keluarga Islam.


Tapak cadangan telah dikenalpasti, terletak di Kg Permatang Pusu, Melor, Kelantan. Disini saya mengajak mana-mana individu, aktivis, sarjana dan korporat yang ingin bersama menyumbang idea dalam usaha ini.

259 comments:

1 – 200 of 259   Newer›   Newest»
sUbaNg saNgkuT said...
This comment has been removed by the author.
sUbaNg saNgkuT said...

tau x mane pusat perlindungan bagi pmpn yg mgndg anak luar nikah kat johor?

Liya said...

ada tak ibu mengandung yang merancang nak serahkan bayinya kpd keluarga angkat? Harap dapat emailkan kepada saya di beauty_balkis@yahoo.com ....

nor said...

saya sedang mencari rumah perlindungan untuk remaja yang mengandung akibat terlanjur dan keluarga tidak sanggup menanggung malu

miSz kAkha said...

salam...nor..cube search kewaja...tu tmpt perlindungan bg perempuan yg ade mslh camtu..

harap dpt membantu~

emy sofia roslan said...

saya ingin mencari bayi untuk dijadikan anak angkat..saya berjanji akan menjaganya dgn penuh kasih syang dan sekiranya ibu kandung ingin berjumpa dgn bayi tersebut sya akan benarkan dan apabila si ibu mahu mengambil dan menjaganya kembali juga saya benarkan....saya ikhlas demi ALLAH ingin menjaga dan mencari anak angkat....hubungila saya di 0145665700

simply nana said...

satu usaha yg sungguh murni..diharapkan lancar semuanya..amin

Eumora said...

SALAM buat semua,saya sedang mencari anak angkat tak kira laki atau prompuan….kepada hamba Allah yg sudi dan bersedia menyerahkan anak mrk dengan seiklasnya tanpa rasa ragu2 dan inginkan perlindungan sila email saya eumora2009@gmail.com 0125667550/0109344991

sabie said...

Saya: rozie, dalam proses mencari anak angkat setelah berusaha mendapatkan anak sendiri. Kepada sesiapa yang ingin menyerahkan anak boleh menghubungi saya: 0132599885. Saya akan cuba menjaga anak yang di kurniakan dengan cara terbaik. Insyaallah. Moga ada yang dapat membantu saya. Terima kasih.

Queen said...

salam semua..saya merupakan salah seorang mangsa kepada perbuatan saya sendiri..dan kini saya sedang mengandungkan anak kepada seorang insan bergelar lelaki yang tidak mahu bertanggungjawab..saya tidak mahu melabelkan anak ini sebagai "anak luar nikah" kerana gelaran itu sangat kejam untuk bayi yang tidak berdosa ini..saya tahu saya telah melakukan satu kesilapan yg besar dan saya tidak mahu melakukan kesilapan untuk yg kedua kalinya dengan membuang bayi ini..oleh sebab tu, saya ingin mencari kelurga yang memerlukan dan boleh memberikan kebahagian yang sepatutnya...

so saya akan tinggalkan email saya di sini..

eva_anastasyia@yahoo.com

mulan_moon said...

queen,

akak dah email pada awak..... call akak yea..thanks

Ardina said...

queen..baby tu dah ada orang nak tak?? baby boy ke girl?

Ardina said...

Queen..baby tu dah lahir tak?? boy ke girl

nor said...

salam....sy tinggal area sabah....jika ada sesiapa yg mahu serahkan bayi, sy berminat sangat2 untuk mengambil anak angkat...kol atau sms sy di no 012-8348664..tq

pencarian anak angkat/keluarga angkat said...

anak adalah anugerah tuhan yg tak ternilai..kasihani dan sayangi lah mereka..anak ini akan mendoakan kita kelak di hari kiamat...izinkan mereka untuk melihat dunia yg indah ini
http://www.facebook.com/profile.php?id=100003216630775

ct said...

assalamualaikum... saya & suami sedang mcari bayi utk dijadikan anak angkat kami... ada tak ibu mngandung yg mrancang nak serahkan bayinya kpd kami? harap dapat bagu tau saya melalui email saya ctmas2ra82@yahoo.com.my
call
0122728297

ct said...

saya sedang mcari bayi utk dijadikan anak angkat. kepada ibu mengandung yg merancang ingin serahkan bayinya kpd saya, harap dapat call saya di nombor 0122728297

maisara said...

saya berminat utk mencari anak angkat...15 thn berkahwin tpi tidak dikurniakan zuriat...sapa yg berminat nk menyerahkan anaknya pada saya....boleh email pd saya...nmsarapio470@gmail.com...

Queen said...

Salam pada semua yg membaca.. Saya telah selamat melahirkan seorang bayi perempuan pada 30hb Ogos 2011. Dan syukur kepada Tuhan ada juga insan yang berhati mulia untuk sudi mengambil dan menjaga anak saya seperti anak kandung mereka. Dan saya juga ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang menghantarkan email kepada saya berkenaan bayi dan bertanyakan tentang keadaan saya.

Sesungguhnya Tuhan itu lebih berkuasa. :)

test said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Salam, Saya amat berminat untuk mendapatkan anak angkat daripada golongan keluarga susah/tidak mampu, anak yang berumur lingkungan 2 tahun -5 tahun. Tak kira sama ada anak sah taraf atau pun tidak. InsyaAllah, kami suami isteri akan memberikan kasih sayang seperti anak sendiri. Sekarang, saya bertugas sebagai seorang guru. Jika ada sesiapa yang sudi, boleh hubungi kami 019-5037452 atau email azliali270578@yahoo.com. Lokasi kami dinegeri Perak.

Dunia IT (ARCHIVE) said...
This comment has been removed by the author.
Dunia IT (ARCHIVE) said...
This comment has been removed by the author.
kakvee said...

Asalam...
Pada yang ingin memberi anak angkat untuk dijaga.. Boleh lah hubungi saya..
Saya sedang mencari anak angkat untuk dibela..
Sy janji akan jaga anak puan dengan penuh kasih syg dan didikan agama yang cukup..
Hubungi saya : kak vee 0147183145

Aizun Aziz said...

Askum..saya sedang mencari ank angkat...sudah 5 tahun saya berumahtangga. Tetapi blm di kurniakan cahaya mata...tolong la saya..

Aizun Aziz said...

0137188339 sila lah hubungi saya jika ada sesiapa yg ingin menyerahkan ank kepada keluarga angkat. Saya akan menjaga nye dengan penuh kasih sayang...

Sarah azman said...

saya telah berkahwin 6 tahun, sedang mencari anak angkat untuk dibela, x kisah anak sah taraf atau tidak, lelaki atau perempuan, segala kos bersalin saya akan tanggung atau baby dari 6 bulan-1 tahun, saya bersedia menerima baby pada bulan oktober 2012, harap dapat call saya 0163792341 atau email sarah_azman2006@yahoo.com. saya tinggal di putrajaya

RNIS RZIZ said...

Salam.. Saya mencari anak angkat.. Saya dah berkhawin dan belum di kurniakan cahaya mata.. Mohon hubungi saya secepat mungkin.. Saya x kisah lelaki atau perempuan.. 0122567305

myhotaru said...

asalammualaikum..
ada x sapa2 mau anak angkat..
ada seorang wanita telah teraniaya oleh teman lelaki nya seorang warga asing..
kandungan berusia dalam lingkungan 6 bln.. sebagai seorang hamba allah, saya hanya mampu ikhtiar sahaja.. jika ada yang berminat, sila email saya.. dan bole tanya soalan.. insyaallah kalau saya bole jawab, saya akan jawab.. rmuzita@gmail.com

ctqcahaya said...

salam. bagi sesiapa yg hamil memerlukan rumah perlindungan bole hubungi sy di 0173432493.

razinah abu bakar said...
This comment has been removed by the author.
razinah abu bakar said...

as-salam,
saya dah berkahwin selama 8 tahun dan dah pelbagai usaha dah saya buat tapi masih belum ada zuriat,saya teramat mengharapkan kalau ade sesiapa yang ingin memberikan anak angkat pada saya. sila email saya di
winaab27@gmail.com Diharap ada yang sudi memberikan kami suami isteri cahaya mata yang merahmati keluarga kami.

mohd ariffin said...

tumpang tnye , sape taw pusat pemulihan yg terdekat kt are johor bahru ? kerjasama anda amat saye hargai :)

herzuandi abdulrazak said...
This comment has been removed by the author.
Azman Mohamed Ali said...

saya telah berkahwin 7 tahun, sedang mencari anak angkat untuk dibela, x kisah anak sah taraf atau tidak, lelaki atau perempuan, segala kos bersalin dan berpantang saya akan tanggung atau baby dari 6 bulan-1 tahun, saya bersedia menerima baby pada bulan Januari-Februari 2013, harap dapat call saya 0163792341/012-2770709 atau email sarah_azman2006@yahoo.com atau azmanmohamedali@yahoo.com. saya tinggal di putrajaya

Unknown said...

Salam wrt, Kami amat berminat untuk mendapatkan anak angkat daripada golongan keluarga susah/tidak mampu, anak yang berumur lingkungan 1 tahun -6 tahun, jantina perempuan. Tak kira sama ada anak sah taraf atau pun tidak. InsyaAllah, kami suami isteri akn memberikan kasih sayang seperti anak sendiri. Jika ada sesiapa yang sudi, boleh hubungi kami 019-5037452 atau email azliali270578@yahoo.com. Lokasi kami di negeri Perak

fendy leo said...

salam ,sya duda anak 1 ingin mncari keluarga angkat kpd anak saya yg berumur 2 tahun setengah lelaki..tujuan mcari kuarga angkat kerana tdk mampu utk memberi nfkh kpd anak kerana d timpa pelbagai bnyk masalah ..kepada sesiapa yg ingin mencri ank angkat hubungi 0128346288 lokasi di sabah sahaja (muslim)

ctqcahaya said...

salam.Kepada sesiapa yang mengalami kesulitan mengandung tapi tak tahu dimana nak berlindung bole hubungi akak 0173432493. sesungguhnya memg berat sgt bila hamil tanpa nikah. Jgn buang bayi tersebut. beri kpd yang btol2 nak jaga. Pesan akak banyak2 bertaubat.Sesunguhnya Allah Maha Pengampun.

jannah said...

hi saya ingin memberikan bb lelaki kepada sesiapa yang memerlukan anak angkat..bb i anak adik kandung sendiri i,,nama dia nur nirmal dan dia adalah indian muslim malaysia..anak baru usia3 bulan,,sesiapa yang ikhlas boleh lah call i 0163663305,,adik i perlukan rm 4ribu untuk mulakan kehidupan dia sebab lepas dia memberikan bb itu kepada family angkat dia dah tak dah tempat tinggal sebab sekarang pun dia menumpang rumah kawan,,sesiapa ikhlas kami ikhlas,,thx

jannah said...

maksud saya baby ini adalah anak adik perempuan i bukan anak i..i kakak dia

Brenda is the other me... said...

Salam, Saya dan suami ingin mendapatkan anak angkat..kalau boleh baby boy..sila call atau sms 0123876684 atau email di ziqreef@gmail.com.my

Saya dan suami sangat berkemampuan menjaga seperti anak kandung sendiri..diharap ada peluang untuk saya merasai erti menjadi seorang ibu...

MamaLuvBaby said...
This comment has been removed by the author.
MamaLuvBaby said...
This comment has been removed by the author.
MENCARI ANAK ANGKAT said...

http://www.facebook.com/#!/mauanak.angkat

matzurra zura said...

saya ingin baby boy..kalw ada sila hubungi saya..puan eira.0194759957...yang msih dlm kandungan..kos rawatan sya akan uruskan..

newbornfashion said...

Saya mencari anak angkat..Sila hubungi 0167706340.

MamaLuvBaby said...
This comment has been removed by the author.
MamaLuvBaby said...
This comment has been removed by the author.
MamaLuvBaby said...
This comment has been removed by the author.
biggurl duncry said...
This comment has been removed by the author.
herzuandi abdulrazak said...
This comment has been removed by the author.
nor said...

salam..saya sedang mencari tempat perlindungan untuk seorang rakan yang sedang hamil...boleh saya tahu lokasi rumah perlindungan yang boleh saya rujuk dengan kadar segera...kawan saya sedang hamil7 bulan

Mazlina Sukri said...

Nor, pls msg Akak at msco.legal@gmail.com

Hayati Halim said...

Assalamualaikum wbt

Nor, pls contact akak jika masih belum ada sesiapa ya (hayati.halim85@gmail.com) emel akak bila2 masa akak akan check guna hp..

Wane Os said...
This comment has been removed by the author.
Wane Os said...

salam.mencari anak angkat.pasangan telah berkahwin 13tahun dan sangat penyayang terutama kpd kanak2..kepada sesiapa yg nak mencari ibubapa angkat utk bayi dibawah umur 2tahun tolong la hubungi saya..(0198015456-wane)

Ayie Ros said...

saya mencari anak angkat. sila hubungi saya... 017-5662092

hn said...

Mencari anak angkat sila email hanurah@yahoo.com
Tq

Rabiatul Adawiah said...

saya mencari anak angkat.tak kisah lelaki ke perempuan.jangan risau saya telah berkahwin 3 tahun dan masih belum ada anak.harap sangat ada sesiapa yang sudi tolong

myaaSPYKY said...

assalamualaikum..
saye mira yg mrupakan salah seorang daripada mgsa drpd prbuatan sye sendiri..sekarang saye sedang hamil ank yg pde msyarakat luar yg mngelarkannnya anak luar nikah..tidak mungkin saye snggup mngelarkan gelaran sebegitu kpd darah dging sendiri..justeru itu saya dan bapa kpd ank ini meminta kepada sesiapa yg sudi berhati mulia mnjadi keluarga angkat kepadanya kelak dan mngasuh dan mgasihaninya dgn baik..
harap dapat emel kepada sye di meraie_93@yahoo.com

Norizz KadKahwin & Doorgift said...

Miera akak memang tgh mencari anak untuk akak bela, didik n beri kasih sayang seperti anak akak sendiri...
Kita boleh bincnag Mira, Mira tinggal kat mana? mira dah berapa bulan?
mira banyak2 bersabar ye, semua ujian Allah ada hikmahnya... Sabar ye Mira.
Akak dah email Mira, nanti Mira cek email ye.
norizzonlinecollection@gmail.com

Norizz KadKahwin & Doorgift said...

Nor... email akak nor norizzbabygift@gmail.com...

Akak sanggup bela & jaga baby tu macam anak kandung akak sendiri...

Bulan 4 due'k... msg akak ye... TQ

I_N said...

Hai...sy da setahun lbh da kawin tp blm d kurnia kn cahaya mata.da bnyk cara tp tetap tak de rezeki.sy nk cari ank angkat.sy sanggup jaga dn sayang dia spt ank kandung sdiri.pd yg sudi sila email sy d ai_nelin@hotmail.com area sabah (non muslim)

Filiah said...

mira, kakak sarah nak anak lelaki . kakak ada di johor . kakak dah bersedia. tolong message kakak at 07-2892148

Filiah said...

ini adalah tel: 07-2892148 saya adalah kak sarah sesiapa ada baby baru lahir, baby lelaki, kami sudah bersedia. daerah kami di johor











Nur Hidayah said...
This comment has been removed by the author.
Nur Hidayah said...
This comment has been removed by the author.
fara shidi said...

Assalamualaikum. Nama saya fara. Saya sedang mengandung 6 bulan. Saya sedang mencari ibu bapa angkatuntuk anak ini.due date 4 julai. Saya tak pernah miss check up. Saya cuma inginkan yang terbaik untuk bayi ini kerana saya tahu saya tak mampu memberikannya. Boleh email saya number anda di shidifara@gmail.com. tq so much

Norbaizura Hussein said...

SALAM KAK Herzuandi andul razak,
( SAYA PUN KENA TIPU DGN ORG BERNAMA DI BAWAH NI..CKP PUTAR BELILT SIAP CKP MAK KANDUNG DH MATI DAN DIA SEBENAR DH BERAGAMA KRISTIAN..Subhanallah..)dri rawang.

Salam sy nak minta anda semua berhati-hati dengan org bernama SRI SURIANTI BT OTHMAN NO IC : 810822-02-..... No phone 017-3912505. Mengunakan nama samaran sbg IRA. Sy ada membelanya semasa mengandung tetapi telah lari tanpa sbb. Sy tak pernah halang dia untuk berjumpa sesiapa pun semasa tempoh sy memberi perlindungan padanya. cuma bila terlampau bebas sy ada tegurnya. Budak perempuan nie cakap pusing2. Dah nak bagi kita anak nya. tapi selepas anak tue dah besar nak tuntut balik siap tanya kalau buat ujian DNA anak tue mesti dia dapat balik. Sejak dia bercakap demikian hati sy terus tawa utk mengambil anak yg di kandungnya sebagai anak sy. Tapi yg menjadi masalah sy skrg klinik kesihatan yg sy buat medical bulanan datang carinya di rumah. Jadi sy nak minta semua tuan/puan tolong berhati-hati dgn org nie. Sebelum sy pun ada pasangan yg kena tipu tak silap sy tinggal kat Rawang.

February 19, 2013 at 7:18 PM

Norbaizura Hussein said...

salam fara shidi,

akak dh email adik & akk nak bantu adik..reply email akk yer.

tq
0137366262
k.zurah

Dja Beauty Shop said...

Fara akak sudi ingin menjaga anak itu tidak kisah girl atau boy akk akan jaga dan memberi didikan yang sempurna.fara tgl dimana,dan iejaziz9@gmail.com

Dja Beauty Shop said...
This comment has been removed by the author.
Filiah said...

saya ingin bayi angkat lelaki.daerah jb tel: 07-2892148

Filiah said...

SAYA FARIDAH INGIN BAYI ANGKAT LELAKI DAERAH JB TEL: 07-2892148

herzuandi abdulrazak said...

Subhanallah... Tapi syukurlah sy tak jadi ambil anaknya. Lepas dah bersalin. Hantar sms nak bahasakan kita. dia buat silap nak tuding jari pada kita. Kita hanya nak bantu dia shj.

herzuandi abdulrazak said...

Jika perlukan perlindungan dan menyerahkan anak utk dijadikan anak angkat sila hubungi sy. Effa 0132875825. Segala kos hospital akan kami tanggung.

herzuandi abdulrazak said...

As salam. Oleh kerana sejak kebelakangan ini terlalu banyak kes pembuangan bayi yang tak berdosa ini. sy sendiri telah mendapat anak angkat melalui blog ini. Terima kasih Allah. Terima kasih pada adik yg memberi kepercayaan pd sy. Sy bertekad akan menolong semua wanita yg percaya pada sy untuk mengambil anak mereka sbg anak angkat sy atau kawan2 sy. Semua kos perubatan akan di tanggung. Jika ada yg mencari tempat perlindungan juga boleh hubungi sy. Berilah anak anda pada pasangan yg nak. dr di buang begitu shj. Tak kisah taraf anak tersebut. Lelaki atau perempuan. Anak itu akan dipelihara seperti anak sendiri. Effa 0132875825

Aieenz Azahary said...

Assalamualaikum... sya da kahwin 3tahun nak mencari baby tuk dijadikan anak angkat tak kira lelaki & perempuan.. kalau perlukan tempat perlindungan sya akan sediakan.. sila msg sya kt no nie k 0102555187

Gula-Gula Tuntung said...

Salam. Saya mencari bayi bru lahir atau b'usia 1++ tahun. Area SABAH Jika terdapat sebarang info sila hubungi saya 0198023650

Dja Beauty Shop said...

Saya memcari bayi yang baru lahir lelaki ke perempuan saya tidak kisah.call saya 0103663496 Dja

Riena Ibrahim said...

Assalamulaikum..saya mencari bayi yg baru lahir untuk dijadikan anak angkat..sila call saya 0112627704 rina..kite bole bincang...

Ina Man said...

Asalammualaikum...sy sdh bkhwin 4 thn lbh tp blm ada rzeki dpt zuriat..seorg surirmh..pd yg sudi mmbri anknye utk sy plihara n jge spt ank kndg n bri ksh syg n khdupn slesa kpd'y sila hbungi sy d no 0197653484 tina johor.

Nath fendy said...

assalam...
jika ada sesiapa yg hamil ank tidak sah taraf atau kurang berkampuan nk mnyara ank tersebut...
kami sedia membantu....
in shaa allah akn d jadikn ank angkat/ank susuan....
aminnn...

nathfendy@gmail.com
0198178495 ( nathfendy )

Nina Nasir said...

sy nina mencari anak angkat,kpada sesiapa yg ingin beri baby col la sy 0146216707...mang sy tgh mencari..sy dh 4thn kwin..

nageswaran subramaniam said...

sy mencari anak angkat boy or girl call sy 0165536999 nages.

Onie'a said...

saya mencari anak angkat lelaki atau perempuan.tinggal di kuala lumpur dan akan menanggung kos bersalin. Sila email ke afiq.onie@gmail.com

fanaz said...

Salam...sy mencari bayi untuk dijadikn ank angkat...dah 6tahun kawen...sy mencari area kl,n.9 dan mlk..kalo ada emailkan ke annazam_1@yahoo.com atau msg sy 0193066570

atiqah said...

salam.. saya iqa.. baru sebulan lebih pregnant..

permata biru said...
This comment has been removed by the author.
atiqah said...

saya atiqah baru pregnant sebulan lebih. apa2 inbox email saya. nuramira4845@gmail. salam.

Yaya Chan said...

kpd bakal2 ibu yg mencari keluarga baru untuk baby, call/sms saya.
fon: 0163034229
email: iswasuraya@gmail.com

saya mencari anak utk jadi penyeri hidup.
harap bertemu di sini... :)

eyta-baba said...

Atiqah sy berminat untuk jg atiqah sampai baby lahir contect di 0168486650

eyta-baba said...

Atiqah sy berminat untuk jg atiqah sampai baby lahir contect di 0168486650

eyta-baba said...

Sy guru dan blm mempunyai zuriat dah berkahwin 6 thn..byk usaha n perubatan termasuk usaha mencari anak angkat..sesiapa yg ikhlas untuk memberi bb untuk di jadikan anak angkat sy amat berbesar hati..ble contect atau email eytababa84@gmail.com atau tel 0168486650..

Merlinda Dayana said...

sya mencari anak angkat..segala urusan sya akan tanggung just bg sy peluang untk jd ibu..kalau ada sebarang info email alin13590@yahoo.co

suhaida said...

Sy suhaida. Sy seorang guru dan blm mempunyai zuriat dah berkahwin 4 thn..byk usaha n perubatan termasuk usaha mencari anak angkat..sesiapa yg ikhlas untuk memberi bayi untuk di jadikan anak angkat sy amat berbesar hati. Suami jg bekerja. Insyaallah kami akn jg dan beri kasih sayang... Tel 0193523426 atau email tweety_lady81@yahoo.com

suhaida said...

Assalam.. Akak ada baca post.. Mcmana.. Dah ada keluarga yg sanggup jaga ank tu ke.. Kalo belum contact akak.. suhaida. Sy seorang guru dan blm mempunyai zuriat dah berkahwin 4 thn..byk usaha n perubatan termasuk usaha mencari anak angkat..sesiapa yg ikhlas untuk memberi bayi untuk di jadikan anak angkat sy amat berbesar hati. Suami jg bekerja. Insyaallah kami akn jg dan beri kasih sayang... Tel 0193523426 atau email tweety_lady81@yahoo.com

QAIREEN QAISARA said...

ASSALAMUALAIKUM .. KEPADA SESIAPA YG IKHLAS UNTUK MENCARI ANAK ANGKAT, BOLEH LAH MENGHUBUNGI SAYA DI 0167441748 ATAU EMAIL KAN KEPADA SAYA DI QQQ1108@YAHOO.COM BAYI PEREMPUAN YANG AKAN LAHIR SEPTEMBER INI.. HASRAT MURNI ANDA AMAT DIHARGAI. TERIMA KAASIH..

taukey ikan said...

Saya perlukan anak angkat
Yang baru lahir 3 bulan kebawah
Sedang mengandung pon boleh

ARea penang sila emailkan ke shafiqbinilias@gmail.com

TErima kasih kepada yang pemurah..jazakalllah

QAIREEN QAISARA said...

assalamualaikum..

saya Natasha dari melaka .. saya berhasrat ingin mencari keluarga angkat untuk bayi saya yang bakal lahir September ini .. bayi perempuan.. supaya baby ni dapat mnjalani kehidupan yang lebih baik ..
diharapkan dapat bertemu dengan pasangan yang ikhlas dapat mnjaga baby ni sebaik mungkin.. berikan didikan agama yg mncukupi.. cukuplah saya dapat lihat dia bahgia bersama keluarganya..
kepada sesiapa yang hati nurani .. boleh lah menghubungi saya di 0167441748 atau email kan kps sy di qqq1108@yahoo.com atau lebih mudah add akaun facebook saya di Qaireen Qaisara Qasrina ..
terima kasih ..

Norizz KadKahwin & Doorgift said...

Tasha... apa2 email akak ye... norizzbabygift@gmail.com
akak sedia beri kasih syg,didikan pelajaran t'masuk agama, n segalanya y terbaik utk bby tasha.insyaAllah..
akak ada msg tasha,inbox tasya...

Mommy Wanna Be said...

Assalamualaikum, saya Suraya dr KL. Saya telah berkahwin selama 2 tahun tp masih belum memiliki cahaya mata. sesiapa yg ingin memberikan baby mereka untuk dijadikan anak angkat boleh lah PM sy di FB Chendana Doll. Tidak kisah lelaki @ perempuan tetapi kalau boleh baby berumur 6 bulan kebawah. Terima Kasih.

Merlinda Dayana said...

kalau blm ada family baru untk bby tu..sy sggp tanggng sgala nya..0135368299

anna farhana said...

Saya mencari baby untuk dijadikan anak angkat...sy akan tanggung semua kos bersalin di hospital swata...saguhati akan diberikan...harap ada yang sudi memberi baby mereka untuk sy jadikan anak angkat x kisah pe jua status ank tu 0172664991..

Muhammad Noor said...

saya muhammad dari pusat perlindungan darul hidayah kepa sesiapa yang ingin perlindungan bolej hubungi saya 0196626291.

azlie ali said...

As Salam wrt, Kami amat berminat untuk mendapatkan anak angkat daripada golongan keluarga susah/tidak mampu, anak yang berumur lingkungan 1 tahun - 6 tahun, jantina perempuan. Tak kira sama ada anak sah taraf atau pun tidak. InsyaAllah, kami suami isteri akn memberikan kasih sayang seperti anak sendiri. Jika ada sesiapa yang sudi, boleh hubungi kami 019-5037452 atau email azliali270578@yahoo.com. Lokasi kami di negeri Perak

babyandkidstools said...

Sy dan suami sedang mencari bayi lelaki utk dijadikan anak angkat memandangkan kami tidak mampu adanzuriat sendiri.kepada,sesiapa yg perlukan ibu utk bayi mereka.pls contact sy di 0174666423 @ bnktools@gmail.com

lisa said...

Salam..sy sedang mcari bayi lelaki yg br dilahirkn utk dijadikn anak angkat.sy akn mnanggung segala kos bersalin pd ibu bayi tersebut.. Sy seorang guru di daerah jb..kepada sesiapa yg mmerlukn keluarga angkt utk bayi mereka,sila hubungi sy Firdaus 0175872850 ataupn email sy yus_beshh@yahoo.com.. smoga Allah permudahkn segalanya..aminn

Ruffieena said...

Assalamualaikum. .. tasya.. masih sempat lg ke akak bertanyakan status bby tasya? Anak dh 6 tahun kawin n mash belum dikurnia anak angkt... akk mmg nak sgt ambil anak tanya untuk dijadikan anak angkat akak dan suami... inSya Allah kami akan menjaga dan mendidik anak itu seperti anak kami sendri.... hubungi akak di 0176172028/0176172082

permata biru said...

as salam..saya sedang mencari baby utk di jdikan anak angkat...boleh call saya 0193110893.saya akan menanggung semua kos bersalin..

Noor Faidza said...

Assalamualaikum...
saya berumur 28 tahun dan telah berkawin 7 tahun. Saya dan suami memang nak anak sendiri tapi kami berdua ada masalah untuk dapatkan anak sendiri. saban hari saya berdoa agar berlaku satu keajaiban dalam perkahwinan kami. Kami betul2 memerlukan cahaya mata tidak kira anak sah taraf atau tidak kami akan menjaganya penuh kasih sayang dan berikan pendidikan agama yang secukupnya. sekiranya ada dikalangan pembaca yang ada anak untuk diserahkan kepada kami, setinggi gunung harapan kami dan seluas lautan ucapan terima kasih. kami akan menanggung segala kos rawatan, dan tempoh berpantang. InsyaAllah, anak itu akan bahagia dalam jagaan kami. (019-3312703)

kiss wanis hottstock said...

salam,saya akidah ahmad,adik kepada zurina ahmad,kakak saya mencari bayi untuk dijadikan anak angkat,5 tahun berkawin tapi tidak mempunyai anak,sebelum ini pernah mengambil tetapi ditipu,barang bayi semua da beli tapi makcik kepada emak die nak jaga,tapi akak saya bagije barang tersebut kepada bayi tu,dengan harapan ini dugaan allah,harap kalau ada tolong telifon saya 0176455986 may allah bless you amin wassalam

Jue Majid said...

Assalam. Sy juga mencari baby utk dijadikn ank angkt. Klu blh baby girl. InsyaAllah sy akan jga, didik n beri kasih syg yg sempurna utk baby. Seyesly sy bukan nk beli baby. Dh lma sy cari. Sy juga penah kena tipu. Mgkin xde rezki sy lg time 2. Klu ade sesiapa yg nk bg bagi baby, tlg hubungi sy. Demi Allah sy ikhlas ngn semua ni. Smoga ada insan ikhlas memberi. Terima kasih. 0199131153. Emel sy jue_zubaidah@yahoo.com

sueria mohamad said...

assalam..saya sue dr k.trg ingin mencari bayi xkira jantina dan status..hanya area pantai timur sahaja supaya hubungan dgn family asal xterputus..hubungi saya di no 014-8138644..insyaallah saya akan jaga bayi ini dgn penuh kasih sayang dan didikan yg sempurna...insyaallah....

samijah ruwiyah said...

salam 1 Malaysia.
saya mencari baby girl untuk dijadikan anak susuan. anak susuan saya sekarang dah berusia setahun. bagi yang ikhlas nak memberi bolehlah hubungi saya 0122860771

Dayana Anis said...

Salam ibu saya mencari baby boy untuk dibesarkan... Kalau baby girl pun takpe.. Sy anak tunggal dan kami tinggal di kuala terengganu. Sy dah berusia 14 tahun .. Kami tinggal bertiga sahaja tapi rumah kami sangat sunyi.. Ibu dan ayah saya dh berkahwin selama 20 tahun.. Saya pun lahir lambat.. Harap maklum..
Sila hubungi saya 0199325961

Dayana Anis said...

Salam ibu saya mencari baby boy untuk dibesarkan... Kalau baby girl pun takpe.. Sy anak tunggal dan kami tinggal di kuala terengganu. Sy dah berusia 14 tahun .. Kami tinggal bertiga sahaja tapi rumah kami sangat sunyi.. Ibu dan ayah saya dh berkahwin selama 20 tahun.. Saya pun lahir lambat.. Tapi saya dibesarkan dgn amat sempurna.. Ibu dan ayah saya pn berharap akan dpt bsrkan baby itu seperti mereka besarkan saya. .Harap maklum..Sila hubungi saya 0199325961

Azi Azilah said...

assalamualaikum Qaireen Qaisara Qasrina (Natasha)..

saya Azilah dari melaka .. saya telah berkahwin 4 tahun dan masih tiada zuriat. saya berhasrat ingin mencari bayi angkat.Sila hubungi saya di talian 017-2051015/012-2660512 atau lebih mudah add akaun facebook saya di Azi Azilah/Mohd Amran..
terima kasih ..

afrah hana said...

Assalammualaikum, sye dan suami berminat untuk mendapatkan anak angkat.. InsyaAllah akan dijaga penuh kasih syg Dan diberi didikan agama secukupnya. Kepada yang ikhlas boleh hubungi saya di 0132507805 terima kasih

cute crochet said...

salam.sy nurul sudah berkahwin tapi ditinggalkan suami.sekarang saya sedang mengandung 7 bulan lebih .ibu bapa tak terima saya sbb sy berkawwin dgn lelaki yang bukan pilihan mereka.sekrang sy hidup sebatang kara dan sedang menyambung pengajian di ipts.dalam keadaan sy sekarang sy keseorangan dan tiada siapa yang ingin membantu saya.saya mencari ibu bapa angkat kepada anak saya ini.saya cuma berharap ada insan yang benar2 ikhlas tlong menjaga bayi saya sbb sy taw dengan keadaan sy skrg sy tak mampu menjaga anak sy dgn baik.sy amat berharap ada pihak yang dapat membantu sy.tlong bntu saya.

cute crochet said...

ni no tel fon sy 0195967350.

Merlinda Dayana said...

0135368299

Fiza Mangsol said...

cute crochet can i know the detail of your baby?sy teringin nk jga,,pm me 019-6375481

emma iezmma said...

Salam....sy mencari bayi untuk dijadikan anak angkat...sy sgt sukakn knk2 dan boleh berikan kasih syg n jamin masa depan utk ank tsbt. ..sy n suami 22 kja gomen. ...area sbh....kepada yg ikhlas memberi boleh la email n tggalkn no hp di emel iezmma87@gmail.com....sy akan hubungi anda....tq..

Mommy Wanna Be said...

Salam.
Saya mencari anak angkat dari keluarga yg kurang mampu & gadis yg terlanjur. tidak kisah lelaki atau perempuan asalkn sihat. yang paling penting si ibu / family haruslah ikhlas. sesiapa yg sudi membantu boleh emailkn ke suraya.yusoff@yahoo.com

salsawati said...
This comment has been removed by the author.
salsawati said...

harap yg sudi .. cepat la call sy .. kerna ini sume tanpa pengetahuan ibu bapa sy kerna sy tdk snggop mlihat wjah sayu n terluke mereka

salsawati said...
This comment has been removed by the author.
salsawati said...
This comment has been removed by the author.
MiRa_2528 said...

As salam saya dh try cal byk kali..tp xdpt boleh cal saya balik..sata nak cari anak angkat 0193610957

Mommy Wanna Be said...

kepada semua disini yg masih mencari anak angkat, sy ada info berkenaan dgn seorg ibu muda yg sedang mencari keluarga angkat utk babynya yg bakal lahir. sesiapa yg sudi membantu gadis tersebut bolehla cuba hubungi nombor ini 0177494961/emailkn ke saya sekadar cuba membantu. jika ada sebarang pertanya bolehlah hubungi secara terus ke nombor diatas. sekian terima kasih.

Aina Sabri said...

salam..saya aina dari port dickson..
sangat berminat untuk mengambil anak angkat..dah 7 tahun berkahwin
jika ada insan yang sudi memberikan anak nye kpd saya untuk dijadikan anak angkat boleh sms atau call saya
01111031512

lavendar said...

askum....sya mencri ibu angkt utk ank yg bakal lahir pda november.sesiapa yg berminat blih sms no 01129279845 atau email sy haniftie@gmail.com.

Merlinda Dayana said...

Salam..sy merlinda dari perak..sy mencari anak angkat..sape yg sudi memberi anak dgn ikhlas hubungi sya 0135368299

Nur laily Zaabar said...

Assalam.. Saya laily sdg mencari anak angkat.. Sy tgl area KL.. Sesiapa yg sudi sila hubungi saya di no 0162088412..

thiarianna said...

Assalamualaikum.... Kami sekeluarga menantikan kehadiran kehadiran bidadari kecil ke rumah kami utk disayangi dan diberikan didikan sempurna...sekiranya ada yg sudi memberikan bayi perempuan kpd kami.. Sila hubungi kami melalui email thiarianna@gmail.com / sms @ kol 0125292941

Emma Hamdan said...

Dah ada org nak jga ke? Klu blom blh msg n kol sya 0138237247

javalava89 said...

assalamulaikum.... saya dan suami sedang mencari bayi lelaki untuk dijadikan anak angkat... contact saya di nombor 0199351152 jika ada....terima kasih......

cik wati said...

As salam. Sy cari baby girl. Lokasi sy di sel. Hubungi saya, seriwatidayani@gmail.com

salsawati said...

salam .. kpd yg col tp x dijawab .. sy mntk maap sbb sy brde di luo kwsan dan keadaan yg x mengizinkn .. harap mklum .. bby sy da ad fmly angkt .. mne yg xpunye rezeki .. sy mntk maap .. tq

haziqah mohd isa said...

saya mencari anak angkat..sudah puas mencari harap sesiapa dapat membantu.Sudah berkahwin lama

haziqah.mohdisa@gmail.com

Mommy Wanna Be said...

salam, saya ngin memberitahu yg bayi telah menjumpai keluarga angkat. harap maklum. sy juga masih mencari bayi untuk menajdi anak angkat saya. sy mencari bayi umur bawah 6 bulan. dn yg telah lahir. sesiapa mempunyai info bolehlah emailkan ke suraya.yusoff@yahoo.com / pm ke fb Chendana Doll. terima kasih.

maya said...

Saya mengandung anak luar nikah dan skrg saya alami masalah kewangan dan tak mampu jaga bayi ni. Saya tknak jadi kejam atas kesalahan saya. Dan siapa yang sudi menjadi kluarga angkat kepada anak saya. Boleh contact saya.. 01128001156..

nor yati said...
This comment has been removed by the author.
nor yati said...
This comment has been removed by the author.
some1 said...

Salam, sy sedang hamil 4 bulan , dan sy bkl berkahwin dgn bapa kpd bayi ini, mslh sy keluarga menentang pernikahan kami kerana faktor berlainan bangsa , dan sy juga takut lelaki ini tidak dpt menjadi bapa terbaik untuk anak sy kerana dia seorang yg pns baran dan sering kali memukul sy , sy sudah tgl bersamanya selama 3 tahun dan bermacam2 telah dia lakukan terhadap sy termasuk sepak terajang , Saya buntu ,sy bergantung hidup dgnnya dn tiada arah tuju ,keluarga juga sdh tidak mahu menerima sy.. Sy mengharap ada yg sudi menjadi ibu bp angkat kpd anak saya ..
jika mahu bertanya lbh lanjut boleh emel ke some1inlovewithu@gmail.com..

Cik Anna said...

As salam. Saya bersyukur ada badan seperti ini yg 'menjaga' anugerah Allah yg comel ini. Mungkin suatu hari nanti saya akan merujuk kepada pihak puan utk dapatkan anak angkat. Soon. Hopefully, real soon. In shaa Allah.
Namun, saya berhajat menambah nilai hidup kepada bayi2 ini dengan menawarkan blanket bayi pada harga yg berpatutan. Mungkin utk diberikan kepada ibu bapa angkat mereka sebagai saguhati? Tawaran hebat seperti ini hanya utk rumah2 perlindungan seperti ini, yg melindungi bayi2 comel yg tidak berdosa ini. In shaa Allah....saya cuma ingin menambah nilai positif dalam hidup makhluk comel ini. Saya boleh dihubungi di fewmillions@gmail.com atau www.facebook.com/alarababyboom utk urusan selanjutnya. In shaa Allah. Terima kasih.

Evaanna Ahmad
Presiden & Founder Baby Boom

Narduah Nasir said...

Assalammualaikum.. saya telah berkahwin hampir 3 tahun dan telah dua kali mengandung. Namun mungkin bukan rezeki saya, saya telah mengalami keguguran untuk kedua-dua kandungan tersebut. Saya dan suami amat mengharapkan kehadiran baby ke rumah kami tak kira lelaki mahupun perempuan. Sekiranya ada sesiapa yang ikhlas ingin memberi kami peluang untuk menjadi ibu dan bapa harap dapat contact : 013-3667073. Kalau boleh saya nak ibu yang ikhlas memberi anaknya untuk dijaga oleh kami bukan hanya kerana wang ringgit sahaja. Kami ikhlas untuk menjaga kerana Allah..

azrul zairul said...

salam..ada xsesiapa yg sanggup menyerahkan bayinya kepada saya...saya telah berkahwin selama 6tahun dan masih blm dikurniakan anak..jika ada sila hubungi saya di shaqiem@yahoo.com @ 0195711852..terima kasih..

Aina Hana said...

hati2 yer utk terima ofer dr org yg kite x kenal..sbb baru2 ni saya di tipu..dia janjikan nak kasi anak dia pd sy dan mintak sy bank in kan duit sbb nak byr bil hospital..lepas bank in teros lesap..dia yakin kan saya dengan emailkan gambar baby dan salinan ic lg..

HanieSolas said...

assalam... saya hanie dari kuantan... sangat ingin memiliki anak angkat untuk dijadikan anak sendiri... baru lahir, lelaki dan belum mempunyai nama kerana sy ingin menamakannya dengan nama pilihan hati... jika sesiapa ada sumber.. sms sy di no 0123369114

HanieSolas said...

assalam... saya amat ingin mengambil bayi lelaki yg baru lahir dan tidak mempunyai nama sebagai anak angkat saya... sy ingin menamakannya dengan nama pilihan hati yg disimpan sejak 6 tahun yg lalu.. sy ingin menyusukannya... mohon sesiapa yg sudi membantu agar sms sy di nombor 0123369114... terima kasih

Norizz KadKahwin & Doorgift said...

Salam,
Aina Hana boleh share x email address,no tel & gmbar baby tu & lokasi skali x.
email norizzbabygift@gmail.com

majid abdmajid said...

Salam... Saya mencari bayi lelaki/perempuan utk dijadikan anak angkat. Boleh email sy wes8054@yahoo.com atau call / SMS / Wassap 0162244007

baishima said...

Assalamualaikum... saya sedang mencari anak angkat (bayi) tak kira lelaki atau perempuan.. Saya sudahpun mempunyai 2 org anak (15thn dan 10 thn)... kami sekeluarga mmg amat menyukai anak2 kecil... rasanya dh lama rumah kami tidak ada bunyi tangisan bayi... dh byk kali ada pihak yg janji dh beri anak, tp senyap sunyi akhirnya... hubungi sy melalui email shimaz2904@yahoo.com..

salsawati said...

Kpd remaja yg xdpt n xtwu arah tuju stlh hamil .. Bole hubungi sy .. 0127351407 ..

Merlinda Dayana said...

Assalamualaikom..siapa2 yg ikhlas untk menyerah kan baby untk dijadikan anak angkat..tlg hubungi sya..0135368299..

NUR FAZLINA said...
This comment has been removed by the author.
Noor Khasmah said...
This comment has been removed by the author.
Noor Khasmah said...

Salam nur fazlina..akk dh email.awak..contact 01116457007

MOM0607 said...

hi, saya ingin serahkan bayi saya yang dalam kandungan 6 bulan sebab masalah duit dan keluarga. sila hubungi saya utk pengetahuan lanjut di mom0607@yahoo.com

N'Qynie Delight said...

Mom0607.. Akk dah email..akk sedia membantu..call akk 0139832707..

Norizz KadKahwin & Doorgift said...

NUR FAZLINA.
SAYA DAH EMAIL.. SAYA NAK SANGAT BABY TU. HARAP SAYA BELUM TERLEPAS PELUANG KEEMASAN NIE. TQ

Haslinda Izzat said...

Assalamualaikum & salam sejahtera

Saya ingin mengambil anak angkat yang telah lahir yang berusia bawah 6bulan. Tidak kisah jantina & status kelahiran bayi... Berharap dapat dipertemukan dengan bayi yang sihat & di semenanjung malaysia (semua negeri).

Saya ingin memeliharanya secepat mungkin. mohon share info kalau ada yang mengetahui. Bagi ibu2 bayi yang ingin memberikn hak penjagaan kepada saya, terus email saya di zuriatallah@gmail.com ... insyaAllah saya sedia membantu.

Norul Aqiro said...
This comment has been removed by the author.
Noor Khasmah said...

Salam sis..akk dh email u..leh contact akk 01116457007

SuNizar NaZaRuL said...

Assalamualaikum... sya da kahwin 3tahun nak mencari baby tuk dijadikan anak angkat tak kira lelaki & perempuan.. kalau perlukan tempat perlindungan sya akan sediakan.. sila msg sya kt no nie 0177687621

HanieSolas said...

assalam.. sy hanie dari kuantan... umur 31 dan bekerja sebagai guru... sy sgt giat berusaha mencari anak angkat lelaki... kalau boleh yang baru lahir.. kalau dapat yg belum bernama... lagi seronok... sy dah 6 tahun berkahwin tp masih belum ada rezeki... jika tuan puan adik kakak ada sebarang maklumat boleh text sy di 0123369114 / 1022624287 (suami)... sy akan kol kalian semula.. email haniesoalsolis@gmail.com
terima kasih

Fiza Mangsol said...

salam saya sedang mencari anak angkat yg masih bayi...boleh hubungi saya di 0196375481..serius inginkan anak

TUAN ZEK said...

kepada sesiapa yg berminat untuk mengambil anak angkat leh hubungi saya di 013-952 2052. lokasi di kelantan. bayi di jangka lahir pada bulan feb@ march 2014.

Najama Marketing said...

Saya tngah mncari baby utk djadikan anak angkat x kira boy or girl masih dlm kandungan atau bru lahir kos bersalin dtanggung area sabah....no fone 016-8484100

Syafiqah Wan Pa said...
This comment has been removed by the author.
Biey said...

Kpda sesiap yg ikhlas nk beri ank angkt saya sedia...sy biey dh 5thun khwin blm mmpunyai chya mata kini ingin mencari seorg ank angkat bayi bru lhir atau 4bulan kebawah... jika ade blh hubungi saya di 0139757157.. atau msj di fb saya Bieyz sweet

farra nda said...

salam.. sy ingin mencari bayi yg baru lahir atau yg akan lahir untuk di jadikan ank angkat. xkisah la ape sebab skali pn utk serah kpd sy... kite sama2 ringan kn beban.. sy dar berkahwin tp masih belum d kurnaiakan ank n berhajat utk mncari ank angkat... boleh direct cll or whatzup sy 0126896849

Normastahura Ahmad said...

Saya mas dr smenyih...pd sesiapa yg ingin berikan baby untuk dipelihara bleh hubungi saya 0169648013 atau email mazztura79@yahoo.com saya bleh mbantu apa yg mampu...insyaallah...

ZaraSophea Shayz said...

Hai semua, kalau ada sesiapa yg mungkin perlukan bantuan kecemasan untuk mencari ibu bapa angkat kepada anak / bayi perempuan yg sudah lahir ( new born - 1 year old ) boleh hubungi saya di talian 0129436917. Berada berdekatan lokasi Kepong, Sri Damansara, Sg Buloh dan mana2 pun boleh.

farra nda said...

salam.. sy sedng mncri bayi utk di jadikan anak angkt.. sspe trbace atau ade info nsspe nk serahkn bayi, boleh direct cll atau emel kpd secepat mungkin.. tq paula_brachoo89@yahoo.com..0126896849..

mawar biru said...

salam. saya mencari baby lelaki untuk d jadikan anak angkat. yang ikhlas menyerahkan babynya. sms saya 0174900657 atau email mawarbiruberduri76@gmail.com

herzuandi abdulrazak said...

Salam, sy mencari anak angkat utk di bela tak kira lelaki atau perempuan. Sah taraf atau tak. Sy sudi terima seadanye anak itu. Insyallah sy akan jaga seperti anak sendiri. Saya akan tanggung kos bersalin dan berpantang dan segala kos ubatan sepanjang tempoh mengandung. Jika perlukan tempat perlindungan pun sy sanggup sediakan. Boleh hubungi sy Effa 0132875825. Atau email ifah_mawa@yahoo.com.my. Semoga dgn kehadiran cahaya mata ini...akan menyinari family kami.

Fiza Mangsol said...

saya sedang mencari anak angkat untuk dibela xkira baby boy or baby girl...sms 0196375481

nadia ateeka abu sah said...

salam.. saya nadia dari cheras,KL.. saya mencari anak angkat x kira lelaki atau perempuan 3 bulan ke bawah. insyaallah saya akan jaga anak itu sebaik2nya dan beri kasih sayang dan pelajaran yg sepenuhnya. saya dah 3 tahun berkhawin tapi masih tiada rezeki utk menimang chya mata sendiri.. kalau ade yg sudi blh email ke cuties_1611@yahoo.com.my atau sms ke 0127861289. tima kasih. jasa anda amat saya hargai.

mizs.sue said...

Salam sya bakal melahirkan bby boy hjung blan ni..hrao sngat adayang sudi bantu sya utk mjga baby n tanggung kos bersalin di private..sy dh khwin tpi xsempat dftar sblah malaysia..sape2 y sudi nk ambik ank agkt n bantu kos bersalin bleh tggalkn psann d fbuk sya..tq

majid abdmajid said...

Sms sy 0162244007

herzuandi abdulrazak said...

Please call or sms me 0132875825

Haslinda Izzat said...

Misz Sue, ni no saya 0133031850...
saya berminat...
sue ada PM saya di FB Haslinda Izzat, saya dah reply tp sue xjawab...
mohon sms saya @ email saya zuriatallah@gmail.com

Haslinda Izzat said...

Misz Sue, ni no saya 0133031850...
saya berminat...
sue ada PM saya di FB Haslinda Izzat, saya dah reply tp sue xjawab...
mohon sms saya @ email saya zuriatallah@gmail.com

BoNnaNa said...

Hai, saya berminat untuk mencari keluarga angkat>Jika boleh saya mahu keluarga angkat yang berminat mahu tolong jaga saya dan bakal baby ini.Saya benar2 perlukan bantuan.
kepada yang berminat sila email ke Azinana@gmail.com atau SMS sy di 017-754 2907

Li Kg said...

Misz.sue, jika masih tiada sape2 nak adopt anak tu sila hubungi sy 0173246165 or email: alin_manja@yahoo.com . Sy sudi menjaga anak tu.

SuNizar NaZaRuL said...

Assalamualaikum... sya da kahwin 3tahun nak mencari baby tuk dijadikan anak angkat tak kira lelaki & perempuan.. kalau perlukan tempat perlindungan sya akan sediakan.. sila msg sya kt no nie 0177687621

Dayah Rahman said...

Salam... Sy mencari anak angkat.. X kira jantina... Sy sudah bkahwin dan bmasalah untk dapat zuriat sdri.... Boleh hubungu saya mlalui email... dayahrahman@yahoo.com.my

Cik Ika said...
This comment has been removed by the author.
Cik Ika said...

Assalamualikum....sy ika dari ipoh..sy sdng hmil 6 bln lbih...sy buntuh untk mnjga byi yg sy kndung...sy xnk sia2 kn msa dpn bby nie..tlg spe boleh jge dn bri pndidik kn agma kpda bby nie hrp email ika.. AFIQAHRAHIMAH@YAHOO.COM...ibubpa sy skit...sy hrp akak2 yg sngup jge ank sy..boleh bg pndidik kn agma yg spnuh nya...inn sya ALLAH

Cik Ika said...

Assalamualikum....sy ika dari ipoh..sy sdng hmil 6 bln lbih...sy buntuh untk mnjga byi yg sy kndung...sy xnk sia2 kn msa dpn bby nie..tlg spe boleh jge dn bri pndidik kn agma kpda bby nie hrp email ika.. AFIQAHRAHIMAH@YAHOO.COM...ibubpa sy skit...sy hrp akak2 yg sngup jge ank sy..boleh bg pndidik kn agma yg spnuh nya...inn sya ALLAH

Fiza Mangsol said...

saya sedang mencari anak angkat untuk dijaga..sesiapa yang berhajat untuk menyerahkan bayinya kepada keluarga angkat boleh sms ke 0196375481

matzurra zura said...

salam..saya dan suami sedang mencari anak angkat(baby boy)yang baru lahir@ belum..x kisah traf,.yang penting siibu mestilh ikhlas..sms ke 0194759957 pn eira..

ejan ejan said...

Salam... Sy mencari anak angkat.. X kira jantina... Sy sudah bkahwin dan bmasalah untk dapat zuriat sdri.... Boleh hubungi saya mlalui 0199390960

beby irdina said...

Salam.. sy sdang mencari anak angkat untuk kakak sy... sudah 3tahun mncari.. kakak sy kgugurn sbyak 2kli..kakak sy mrupakan seorg penghuni d tahfiz pasir putih kelantan.. insyallah,kakak sy akan mmberi ajaran dn didikan mngikut sunnah..dan klau boleh,akak sy nk buat anak susuan.. tdk kisah soal jantina, taraf dan bangsa.. jika itu rzeki kami,kami mnerima tnpa mnolak..soal tempat tgaal dan laen2 blh bbincang dgn akak sy..jika ad sbarang info, atau ingin mnyerahkan bayi boleh hubungi akak sy 01114881028.. segala maklumat anda,kami akn rahsiakn...

beby irdina said...

Salam.. sy sdang mencari anak angkat untuk kakak sy... sudah 3tahun mncari.. kakak sy kgugurn sbyak 2kli..kakak sy mrupakan seorg penghuni d tahfiz pasir putih kelantan.. insyallah,kakak sy akan mmberi ajaran dn didikan mngikut sunnah..dan klau boleh,akak sy nk buat anak susuan.. tdk kisah soal jantina, taraf dan bangsa.. jika itu rzeki kami,kami mnerima tnpa mnolak..soal tempat tgaal dan laen2 blh bbincang dgn akak sy..jika ad sbarang info, atau ingin mnyerahkan bayi boleh hubungi akak sy 01114881028.. segala maklumat anda,kami akn rahsiakn...

siti luszaimah said...

Assalamualikum..

saya ingin membantu anda
bagi pasangan yang inginkan zuriat cuba product "Susuk Dara".. Insyallah dengan usaha kita akan dapat hasilnya.. saya juga telah berjaya dengan usaha dah izin Allah s.w.t.. Dengan izin Allah s.w.t juga dia tolong jagakan untuk saya.


CADANGAN SET MUDAH HAMIL

Ini adalah cadangan set bagi pasangan suami isteri yang ingin menimang cahaya mata...kita hanya berikhtiar..Allah yg menentukan yer...ape pon segalanya kite berdoa dan berserah kepada Allah LANGKAH-LANGKAH YANG BOLEH DIAMALKAN UNTUK MEREKA YANG INGIN HAMIL :

WANITA :~
MULAKAN DENGAN RAWATAN JAMU PENGANTIN DARA(JPD),

BERFUNGSI MEMBUANG SEGALA KOTORAN DAN SISA BAKI DARAH BEKU..BERSIHKAN MISS V......INI RAWATAN 3HARI.

* HARI PERTAMA - MASUK 2 BIJI DALAM MISS V SEPERTI GAMBAR DIBAWAH, DAN MAKAN 4 BIJI SEBELUM TIDUR DISUSULI MINUM AIR SEKURANGNYA 3 GELAS
* HARI KEDUA DAN KETIGA - MAKAN 2 BIJI SEBELUM TIDUR(SELEPAS 72JAM, KOREK KELUAR REMPAH DALAM MISS V SEHINGGA BERSIH)~
HARI KEEMPAT, PENGGUNA BOLEH SAMBUNG AMALAN JAMU AKU DARA (JAD),

CARA PENGAMBILAN

* BOTOL PERTAMA (10HARI) - MAKAN 2 PG 2MLM
* BOTOL KEDUA (20HARI) - MAKAN 1PG 1MLM

*JIKA JAMU AKU DARA (JAD) XDE STOK..PENGGUNA BOLEH GANTIKAN DENGAN COKLAT LOVE HABIBI UTK MENINGKATKAN KEGHAIRAHAN DAN KEINTIMANNYA DAN JUGA BOLEH AMBIL INTIM GEL SETIAP KALI NK BERSAMA

*HENTIKAN AMALAN APA2 JAMU SEMASA PERIOD
~ SELEPAS PERIOD, PENGGUNA ULANGI PROSES JAMU PENGANTIN DARA, 3 HARI..

**PANTANG KETIKA AMBIL JSD- AIS/AIR SEJUK- MINUMAN BERGAS/ALKOHOL- BUAHAN YG SEJUK- DURIAN- TAPAIINSYAALLAH...APE SJ KITE MKN,KITE BUAT..MESTI WAJIB KERANA ALLAH....INSYAALLAH AKAN ADE HASILNYENILAI

SET HAMIL:
JPD (2BOTOL) - RM130
JAD/ COKLAT HABIBI (2BOTOL) - RM96

TAMBAHAN PRODUK:

IG (1TIUB) - RM56
FW (IBOTOL) - RM48
MASKER VAGINA-RM25


info lanjut tentang product boleh lihat di http://jamususukdaraslmy.blogspot.com/

siti luszaimah said...

saya pengedar Jamu susuk dara
boleh hubungi 0142293478 @ whataap

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 259   Newer› Newest»